BÖLGE BIRLIGIMIZ HAKKINDA

S.S. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri birligi 1971 yilinda kurulmustur. Birligimize 17 ilçe ve 4 beldede bulunan 20 kooperatif ortaktir.
          1163 sayili kooperatifler Kanunu'na tabi olup,Ana sözlesme hükümleri geregi çalismalarini sürdürmekte ve Ankara Merkez Birligine baglidir Çalisma alani Manisa il hudutlaridir.
          Bölgemizde bulunan 60.000 esnaf ve sanatkardan 21.000'i 2013 Yili Eylül Ayı sonu itibari ile 335 Milyon TL kredi kullanmistir.
          Esnaf ve sanatkarimizin finansman kaynagi olan kooperatiflerimizin bölgemize ekonomik katkisi küçümsenemez.
          Bu hizmet, bölgemizde 250 kisilik yönetici ve personel kadromuzla verilmektedir.
          Birligimiz 20 kooperatifle teskilat olarak bir bütünlük içindedir.Yönetim kurulu aylik toplantilari birligimize bagli degisik kooperatiflerde yapilmakta, kooperatifler ziyaret edilmektedir. Yurt içi ve yurt disi egitim toplantilari düzenleyerek 2015'li yillara profesyonel kooperatifçi olarak girmek için çalismalarini sürdürmektedir.
          Birligimize bagli kooperatiflerin tek düzen muhasebeye geçisinde, bilgisayar düzenine intikalde, hizmet binalarini yenilemede, araç ve gereç aliminda ve yöresine sosyal aktivite getirmesinde Bölge birligi olarak önderlik yapmistir.
          Manisa Bölge Birligimiz, MERKEZ BIRLIGI, TESK, ESGIMTAS ve HALKBANK ile iliskilerini en üst düzeyde ve en iyi sekilde sürdürmektedir.
          Geçmiste Kooperatiflerimize ve Birligimize hizmeti geçenleri saygiyla aniyor, halen görevde bulunanlara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifçiliginde basarili çalismalarinin devamini diliyorum.01.10.2013

Saygilarimla
                                                                                                                              Yönetim Kurulu Adina